Wirtz-Visser Het makelaarskantoor voor waterwoningen en woonschepen

Woonschip, Levantkade 176 Amsterdam

Vrij wonen op 10 minuten van het centrum. Het kan in deze unieke loft op het water met maar liefst ca. 170m2 woonruimte en een groot verzonken zonneterras. Door de ingenieuze indeling is de ruimte zeer flexibel te gebruiken. De woonkamer heeft een plafondhoogte van maar liefst 3.20m en is o.a. voorzien van grote daklichten. Door de ligging aan de zuidkade is er de hele dag wel een plekje te vinden met zon. Zwemmen kan eenvoudig vanaf de zwemtrap bij het terras.

Deze stoere Spits is tot 1996 in bedrijf geweest als vrachtschip voor de Belgische en Franse kanalen. De huidige eigenaren hebben het onder architectuur verbouwd tot royale, comfortabele woonruimte met een sfeervol eigentijds interieur. Het schip heeft  van oorsprong rechthoekige kimmen waardoor de binnenruimte optimaal kan worden benut.

De indeling is als volgt:
Entree via het voordek, waar ook een mogelijkheid is om een zitje te maken. Halletje met bijkeuken en toilet. Lichte, modern vormgegeven woonkeuken (ca.25 m2) met hardstenen kookeiland, vijfpits smegfornuis, hardstenen gootsteen en veel kastruimte. De slijtvaste en onderhoudsvriendelijke vloer is nieuw gelegd. Een brede trap leid je vervolgens naar  de riante woonkamer van ca.55 m2 met een plafondhoogte van maar liefst ca. 3.20m, grote daklichten en een zwevende bamboevloer. De combinatie met de houtkachel geeft een warme sfeer. Een verplaatsbare kantoorhoek biedt een simpele mogelijkheid om de ruimte op verschillende manieren te gebruiken.

De warme uitstraling, de hoogte en het vele licht geven de ruimte een prettige kwaliteit.

De badkamer is voorzien van een bad, aparte douche, twee wasbakken in houten blad en een ruime kast. Het geheel staat als los element in het voormalige ruim, is deels voorzien van een glazen wand en biedt aan weerszijden toegang tot de master bedroom.

De grote master bedroom van ca. 20 m2 is aan weerszijden voorzien van drie patrijspoorten en door zijn ligging op waterniveau koel in de zomer en warm in de winter. De grote inbouwkasten in deze kamer bieden een zee aan opbergruimte.

Via een trap kom je vervolgens in de achterroef. Hier bevindt zich nog een authentieke slaaphut annex ruime slaap/werkkamer van ca. 20 m2 met uitzicht over het water. Vanuit de roef kun je ook naar de stuurhut met uitzicht rondom en een extra zitgelegenheid.

Locatie en bereikbaarheid:
Op loopafstand bevinden zich winkelcentrum Brazilië (o.a. Albert Heijn, Jumbo, Estafette, viswinkel en apotheek), scholen, cafés, traiteur, woonwinkels als Pol’s Potten en Sissy Boy Homeland, sportscholen, galeries, wijn- en boekenwinkels, Lloyd Hotel, Club Panama en vele restaurants. Voor de waterliefhebbers is er vlakbij een jachthaven en een zeilschool.
Met de fiets bent je in 10 minuten in het centrum of op het CS. Tram 10 of 26 en bus 48 brengen je in een korte tijd naar het centrum of CS. Bus 65 brengt je rechtstreeks naar Amsterdam Zuid. Met het Oostveer heb je een snelle en gratis verbinding met Amsterdam-Noord. Met de auto bent je via de Piet Heintunnel in enkele minuten op de A10. Kortom: rustig en ruim wonen in een waterrijke omgeving nabij het centrum van Amsterdam.

Kenmerken:
- Het woonschip is o.a. voorzien van een stuur- en aandrijfinstallatie, maar wordt niet als varend woonschip aangeboden. 
- Rustige locatie aan de zuidkade van het KNSM-eiland
- Nutsvoorzieningen: Gas, elektra, water, riool, glasvezel
- Voorzien van CV-installatie
- Veel inbouwkasten / opbergruimte
- Ruim terras op het dek met zicht rondom
- Schilderwerk buiten volledig gedaan
- Laatste werfbeurt in 2014
- Bijna gehele dag zon (12:00 's middags tot 20:00 's avonds)
- Geen overdrachtsbelasting

KENMERKEN

 • Casco Staal

 • Afmeting 38,98 x 5,08 m.

 • Bouwjaar 1963

 • Woonoppervlakte:ca. 170 m2

 • Aantal Kamers 3

 • Aantal Woonlagen: 1

 • Tuin

 • Garage/berging

 • Liggeld € 1.331,- per jaar

CONTACT DE MAKELAAR

 • E-mail de makelaar bij interesse in dit object

DISCLAIMER

 • INZAKE AANBOD

  De informatie op deze pagina geeft een globale omschrijving van het aangeboden object. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Vermelding van afmetingen en oppervlaktes is slechts als aanduiding bedoeld en niet als gegarandeerde eigenschap. De NEN meetinstructie voor gebouwen is niet toegepast.