Wirtz-Visser Het makelaarskantoor voor waterwoningen en woonschepen

Als makelaarskantoor zijn we sinds 1975 een succesvolle partner bij de verkoop van woonarken, woonschepen en watervilla’s. Wirtz-Visser beschikt dus over een ruime ervaring op dit terrein en is in staat de verkoop of taxatie van waterwoning tot woonboot op adequate en deskundige wijze voor u te verzorgen.


"Pierre", een volwaardige Spits, in 2016 uit de vaart gekocht, vervolgens bij de gerenommeerde scheepswerf SRF professioneel verbouwd tot een schitterend drijvend penthouse met een doordacht, strak interieur, o.a. rondom v.v. 20 grote rvs patrijspoorten, een groot skylight met elektrisch screen en drielaags Uv werend glas, een verzonken dakterras, een gietvloer, vloerverwarming, zonnepanelen, een prachtige separate studio met eigen entree en er is nog veel meer …  De omgeving vergt weinig toelichting, alom bekend als absolute toplocatie aan de rand van het centrum, rustig met alle voorzieningen op loopafstand en weids uitzicht over de Entrepothaven.

Casco: Staal

Afmeting: 39.00 x 5.11 m.

€ 449.500 v.o.n.


Leuk woonschip met klassieke uitstraling op absolute toplocatie. Het interieur is doordacht en keurig  uitgevoerd, voorzien van alle comfort en heel sfeervol. De ligplaats bevindt zich op een bijzonder mooi stukje van de Keizersgracht, omgeven door statige monumentale grachtenhuizen, een kleine oase met een groot zonnedek op het voorschip en een beschut lommerrijk entree. Een perfect pied a terre, maar ook prima geschikt om gewoon heerlijk permanent te wonen.

Casco: Staal

Afmeting: 20.58 x 4.27 m.


Leuke starterswoning of gezellig pied a terre aan de rand van Haarlem met in de directe omgeving een groot recreatiegebied en voor de vaarliefhebber een goede verbinding naar o.a. "De Mooie Nel" en  het Noordzeekanaal. De woonark is maar liefst ca. 5.50 m breed, v.v. een licht interieur met veel grote ramen en op enige afstand van de oever afgemeerd, dus rondom water. Aan de voorzijde heb je de beschikking over een grote zonnige, besloten oevertuin van  ca. 250 m2.

Casco: Beton

Afmeting: 12.40 x 5.50 m.


Groot, licht woonschip op mooie locatie in het Oostelijk havengebied. Royale plafondhoogtes, een zonnig dakterras, weids uitzicht en een bijzonder sfeervol interieur, oftewel; gewoon een hele fijne woning waar de huidige eigenaars vanaf eind jaren negentig met veel plezier volop van hebben genoten. Voor hen is het tijd voor een nieuwe uitdaging en dus een geweldige kans voor een nieuwe waterbewoner.  

Casco: Staal

Afmeting: 30.46 x 5.05 m.


Vind je de Amstel mooi ? Dan heb je deze locatie nog niet gezien. Het Oosterdok, een geweldige plas water en dit uitstekend onderhouden schip ligt er middenin, met uitzicht zover als het oog reikt. Een geweldige skyline, 360 graden, via het Scheepvaartmuseum en Nemo helemaal naar het Centraal station. Het schip heeft een hoge opbouw met rondom grote ramen, dus je hoeft niet eens naar buiten om te genieten, maar bij mooi weer heb je zowel op het voordek als het roefdak ook nog de beschikking over een zonnig terras.

Casco: Staal

Afmeting: 31.62 x 5.05 m.


De locatie is heel gewild, een rustig pittoresk stukje Amsterdam met statige monumentale panden aan de rand van De Pijp, het Sarphatipark, de Albert Cuypmarkt, maar ook de sfeervolle Utrechtsestraat en de zonnige terrasjes bij het Amstelveld op steenworp afstand. De woonark is breed (5.35m) , heeft een goede indeling maar vergt exterieur wel wat aandacht. Vervanging door een geheel nieuwe versie behoort ook tot de mogelijkheden, maar is niet noodzakelijk.

Casco: Beton

Afmeting: 14.05 x 5.35 m.


Leuke, keurig onderhouden woonark met modern interieur op een uniek lommerrijk plekje aan de rand van de Jordaan, vlakbij de kruising van de Da Costagracht en het Jacob van Lennepkanaal. Weids uitzicht over het water, winkels en gezellige restaurants op loopafstand.  Een fijne lichte living o.a. v.v. brede houten vloerdelen en een sfeervolle houtkachel. De voorgelegen gemeentesteiger verschaft een prima buitenplaatsje voor zonnige momenten.

Casco: Beton

Afmeting: 16.50 x 4.00 m.


Schitterend woonschip in de periode 2014/2015 o.a. door de gerenommeerde scheepswerf Talsma verbouwd van  voormalig vrachtschip tot luxe, duurzaam uitgevoerd drijvend penthouse  van circa 170 m2, compleet  met twee badkamers, hoge plafonds, dakterras, warmtepomp, zonnepanelen en een separate volledig geoutilleerde 2e woonunit. Zoals je mag verwachten verkeert het geheel in uitstekende staat.

Casco: Staal

Afmeting: 39.10 x 5.42 m.


Moderne watervilla op een fantastische locatie aan de rand van het Bilderdijkpark met weids uitzicht over het water, zo ver als het oog reikt, veel groen en breed water. Aan de horizon kun je de Bilderdijkgracht kort zien samensmelten met de Kostverlorenvaart en Hugo de Grootgracht.  Een fijne living met veel ramen aan de waterzijde en een zonnig inpandig (hoek)balkon. (Totaal circa 80 m2 ) Het bekende restaurant "De Liefde" , cultureel centrum "De Hallen" en de Jordaan op steenworp afstand en last but not least; geen geparkeerde auto's' voor de deur.

Casco: Beton

Afmeting: 17.00 x 5.00 m.


Volg het lommerrijke kronkelpaadje vanaf de dijk en opeens sta je op een heel bijzondere plek, bijna hartje Amsterdam, maar het zou ook de tuin van een buiten aan de Vecht kunnen zijn. Een absolute toplocatie, echt heel bijzonder. Het voorgelegen oeverbos gaat bijna naadloos over in de groene oevertuin van circa 200m2 met ijsvogels, uilen en vosjes als natuurlijke aanvullingen op de bijzondere beleving. De onder architectuur gebouwde watervilla is omvangrijk en vrij gelegen aan de zonzijde van het water met weids uitzicht. Het geheel is uitgevoerd met twee woonlagen, grote raampartijen, diverse dakramen en voorzien van een uitstekend doordacht modern interieur met prachtige zichtlijnen en plafondhoogtes oplopend tot maar liefst 4 meter.

Casco: Beton

Afmeting: 25.60 x 6.95 m.