Wirtz-Visser Het makelaarskantoor voor waterwoningen en woonschepen

Als makelaarskantoor zijn we sinds 1975 een succesvolle partner bij de verkoop van woonarken, woonschepen en watervilla’s. Wirtz-Visser beschikt dus over een ruime ervaring op dit terrein en is in staat de verkoop of taxatie van waterwoning tot woonboot op adequate en deskundige wijze voor u te verzorgen.


Een van de meest gewilde plekjes bij uitstek; de Da Costakade, een rustig lommerrijk stukje Amsterdam aan de rand van de Jordaan, op steenworp afstand van het Leidseplein en omgeven door talloze leuke winkels en gezellige restaurants. Op nr. 373 ligt deze nette woonark, circa 60 m2 met een sfeervol, licht interieur en praktische indeling.

Casco: Beton

Afmeting: 15.60 x 4.40 m.


Overhoeks, een fonkelnieuwe hippe stadswijk in wording aan de IJ-oever pal tegenover het Centraal Station op slechts enkele minuten loopafstand van de pont. Een rijke combinatie van wonen, werken en ontspannen met het Eye Filminstituut, de A'dam Toren,  het Hyperion lyceum, gezellige horeca en winkels nagenoeg om de hoek. Kortom; een absolute toplocatie waar deze moderne tweelaags watervilla zich uitstekend thuis voelt. Ruim 200m2 indrukwekkende woonruimte met plafondhoogtes oplopend tot maar liefst 3.40m, grote raampartijen, dus rondom veel lichtinval en een fijne beschutte oevertuin.

Casco: Beton

Afmeting: 20.00 x 7.00 m.


Grote, stoere klipper, grotendeels v.v. een nieuw  modern interieur met veel ramen en royale plafondhoogtes, afgemeerd op zonnige, landelijke locatie aan de rand van Amsterdam. Een ideaal plekje voor mensen die graag in een waterrijke omgeving vertoeven met leuk uitzicht over het Buiten IJ en alle gemakken van de centrale stad binnen handbereik. Permanent vakantiegevoel, prima zwemwater, zonder sluizen of bruggen direct toegang tot een fantastisch open vaargebied, (nog) geen parkeervergunning vereist en de Landmarkt direct voor je de deur.

Casco: Staal

Afmeting: 35.15 x 5.76 m.


Grote watervilla, in 2008 nagenoeg onderhoudsvrij en met kwaliteit gebouwd door een gerenommeerde arkenbouwer,  maar liefst 6.50 meter breed,  v.v. o.a. een volledig gemetselde opbouw, uitgevoerd met twee woonlagen, royale plafondhoogtes, drie grote slaapvertrekken, een vliering in de kap en vloerverwarming. Het geheel bevindt zich op een mooie locatie aan de Landsmeerderdijk met bijzonder leuk uitzicht aan de waterzijde en een fijne oevertuin met berging, terras en elektronisch toegangshek met intercom.

Casco: Beton

Afmeting: 12.90 x 6.50 m.


Leuke, royale waterwoning op rustige groene locatie aan de rand van het centrum met het Westerpark en de Jordaan op loopafstand. Aan de walzijde is een beschut oevertuintje in gebruik, aan de waterzijde is een zonnig drijvend terras afgemeerd. Het geheel is uitgevoerd met twee woonlagen en een bijzonder atrium met open trappenhuis waardoor een zee van licht binnenstroomt met zichtlijnen naar zowel de tuin als het water.

Casco: Beton

Afmeting: 15.30 x 5.30 m.


"Pierre", een volwaardige Spits, in 2016 uit de vaart gekocht, vervolgens bij de gerenommeerde scheepswerf SRF professioneel verbouwd tot een schitterend drijvend penthouse met een doordacht, strak interieur, o.a. rondom v.v. 20 grote rvs patrijspoorten, een groot skylight met elektrisch screen en drielaags Uv werend glas, een verzonken dakterras, een gietvloer, vloerverwarming, zonnepanelen, een prachtige separate studio met eigen entree en er is nog veel meer …  De omgeving vergt weinig toelichting, alom bekend als absolute toplocatie aan de rand van het centrum, rustig met alle voorzieningen op loopafstand en weids uitzicht over de Entrepothaven.

Casco: Staal

Afmeting: 39.00 x 5.11 m.


Groot, licht woonschip op mooie locatie in het Oostelijk havengebied. Royale plafondhoogtes, een zonnig dakterras, weids uitzicht en een bijzonder sfeervol interieur, oftewel; gewoon een hele fijne woning waar de huidige eigenaars vanaf eind jaren negentig met veel plezier volop van hebben genoten. Voor hen is het tijd voor een nieuwe uitdaging en dus een geweldige kans voor een nieuwe waterbewoner.  

Casco: Staal

Afmeting: 30.46 x 5.05 m.


Vind je de Amstel mooi ? Dan heb je deze locatie nog niet gezien. Het Oosterdok, een geweldige plas water en dit uitstekend onderhouden schip ligt er middenin, met uitzicht zover als het oog reikt. Een geweldige skyline, 360 graden, via het Scheepvaartmuseum en Nemo helemaal naar het Centraal station. Het schip heeft een hoge opbouw met rondom grote ramen, dus je hoeft niet eens naar buiten om te genieten, maar bij mooi weer heb je zowel op het voordek als het roefdak ook nog de beschikking over een zonnig terras.

Casco: Staal

Afmeting: 31.62 x 5.05 m.


De locatie is heel gewild, een rustig pittoresk stukje Amsterdam met statige monumentale panden aan de rand van De Pijp, het Sarphatipark, de Albert Cuypmarkt, maar ook de sfeervolle Utrechtsestraat en de zonnige terrasjes bij het Amstelveld op steenworp afstand. De woonark is breed (5.35m) , heeft een goede indeling maar vergt exterieur wel wat aandacht. Vervanging door een geheel nieuwe versie behoort ook tot de mogelijkheden, maar is niet noodzakelijk.

Casco: Beton

Afmeting: 14.05 x 5.35 m.


Leuke, keurig onderhouden woonark met modern interieur op een uniek lommerrijk plekje aan de rand van de Jordaan, vlakbij de kruising van de Da Costagracht en het Jacob van Lennepkanaal. Weids uitzicht over het water, winkels en gezellige restaurants op loopafstand.  Een fijne lichte living o.a. v.v. brede houten vloerdelen en een sfeervolle houtkachel. De voorgelegen gemeentesteiger verschaft een prima buitenplaatsje voor zonnige momenten.

Casco: Beton

Afmeting: 16.50 x 4.00 m.