Wirtz-Visser Het makelaarskantoor voor waterwoningen en woonschepen

Als makelaarskantoor zijn we sinds 1975 een succesvolle partner bij de verkoop van woonarken, woonschepen en watervilla’s. Wirtz-Visser beschikt dus over een ruime ervaring op dit terrein en is in staat de verkoop of taxatie van waterwoning tot woonboot op adequate en deskundige wijze voor u te verzorgen.


Leuke waterwoning op een toplocatie aan een lommerrijk stukje van de Brouwersgracht, grote sfeervolle living met zonnig balkon en suite, uitzicht op een pittoresk stukje Amsterdamse historie a/d overzijde van het water, gezelligheid, winkels en het CS op loopafstand. Kortom; hier moet je snel bij zijn.

Casco: Staal

Afmeting: 12.80 x 5.65m m.


Stoere grote kotter met een fantastische authentieke uitstraling, stuurhuis, hoge verschansing, enorm (zonne)dek. Het rijke verleden kun je er zonder al te veel fantasie moeiteloos bijdenken. Het interieur is grotendeels onder architectuur ontworpen,  modern, strak, eigentijds maar met voldoende karakteristieke kenmerken, een perfecte combinatie van historie en hedendaags wooncomfort. De locatie is rustig en toch centraal gelegen, bij uitstek een van de mooiste plekjes in Amsterdam.

Casco: Staal

Afmeting: 28.85 x 6.00 m.


Schitterende, recentelijk onder architectuur gebouwde watervilla van maar liefst 25.00 x 5.00 m op een rustige locatie aan de rand van de Jordaan en het Westerpark. Een buitenkansje;  modern doordacht interieur, rondom veel glas en diverse grote dakramen,  gietvloer v.v. vloerverwarming, drie slaapvertrekken en last but not least een geweldig zonnig dakterras op het zuidwesten. Zelfs voor Amsterdamse begrippen echt heel bijzonder, zowel qua vormgeving als maatvoering.

Casco: Beton

Afmeting: 25.00 x 5.00 m.


Nieuw gebouwd woonschip op een  schitterende locatie aan de zonzijde van de Herengracht nabij de kruising met de Brouwersgracht, slechts 15 minuten lopen van het CS .  Een bijzonder pittoresk stukje Amsterdam waar deze waterwoning met een combinatie van klassieke en moderne kenmerken perfect op z'n plaats is. Plafondhoogtes oplopend van ca. 2.55 m naar 2.75m, een grote hoeveelheid en  diversiteit aan dak- en zijramen, een beschut terras in de achterkuip, een riant zonnig dakterras boven de living en een gietvloer met vloerverwarming. Permanent vakantiegevoel in een luxe setting op een bijzondere locatie.

Casco: Staal

Afmeting: 25.00 x 5.00 m.


Wonen aan de Amstel. Sfeervol woonschip met zonnig dakterras op een populaire locatie aan de rand van De Pijp. Een mooi stukje Amsterdam met weids uitzicht over de rivier, het vermaarde Amstel Hotel aan de horizon en statige monumentale panden aan de overzijde. De Ysbreeker, het Sarphatipark, de Albert Cuypmarkt, maar ook de sfeervolle Utrechtsestraat en de zonnige terrasjes bij het Amstelveld op steenworp afstand.

Casco: Staal

Afmeting: 26.50 x 4.00 m.


Een parel in de kroon van de Amsterdamse woningmarkt. De Noorder IJdijk; Schellingwoude, landelijk gelegen aan de rand van Nieuwendam. De mogelijkheid om hier te wonen vergt vaak een (extra) investering, maar daar krijg je ook wel iets bijzonders voor terug. Binnendijks een lommerrijke pittoreske setting met statige monumentale panden, buitendijks ligt een grote woonark op een bijzondere ligplaats met schitterend weids uitzicht zover als het oog reikt, een beschutte zonnige oevertuin met terras, rondom natuur met groene rietkragen, watervogels en een prachtige skyline.

Casco: Beton

Afmeting: 21.00 x 6.10 m.


Een van de meest gewilde plekjes bij uitstek; de Da Costakade, een rustig lommerrijk stukje Amsterdam aan de rand van de Jordaan, op steenworp afstand van het Leidseplein en omgeven door talloze leuke winkels en gezellige restaurants. Op nr. 373 ligt deze nette woonark, circa 60 m2 met een sfeervol, licht interieur en praktische indeling.

Casco: Beton

Afmeting: 15.60 x 4.40 m.


Overhoeks, een fonkelnieuwe hippe stadswijk in wording aan de IJ-oever pal tegenover het Centraal Station op slechts enkele minuten loopafstand van de pont. Een rijke combinatie van wonen, werken en ontspannen met het Eye Filminstituut, de A'dam Toren,  het Hyperion lyceum, gezellige horeca en winkels nagenoeg om de hoek. Kortom; een absolute toplocatie waar deze moderne tweelaags watervilla zich uitstekend thuis voelt. Ruim 200m2 indrukwekkende woonruimte met plafondhoogtes oplopend tot maar liefst 3.40m, grote raampartijen, dus rondom veel lichtinval en een fijne beschutte oevertuin.

Casco: Beton

Afmeting: 20.00 x 7.00 m.


Grote, stoere klipper, grotendeels v.v. een nieuw  modern interieur met veel ramen en royale plafondhoogtes, afgemeerd op zonnige, landelijke locatie aan de rand van Amsterdam. Een ideaal plekje voor mensen die graag in een waterrijke omgeving vertoeven met leuk uitzicht over het Buiten IJ en alle gemakken van de centrale stad binnen handbereik. Permanent vakantiegevoel, prima zwemwater, zonder sluizen of bruggen direct toegang tot een fantastisch open vaargebied, (nog) geen parkeervergunning vereist en de Landmarkt direct voor je de deur.

Casco: Staal

Afmeting: 35.15 x 5.76 m.


Grote watervilla, in 2008 nagenoeg onderhoudsvrij en met kwaliteit gebouwd door een gerenommeerde arkenbouwer,  maar liefst 6.50 meter breed,  v.v. o.a. een volledig gemetselde opbouw, uitgevoerd met twee woonlagen, royale plafondhoogtes, drie grote slaapvertrekken, een vliering in de kap en vloerverwarming. Het geheel bevindt zich op een mooie locatie aan de Landsmeerderdijk met bijzonder leuk uitzicht aan de waterzijde en een fijne oevertuin met berging, terras en elektronisch toegangshek met intercom.

Casco: Beton

Afmeting: 12.90 x 6.50 m.