Wirtz-Visser Het makelaarskantoor voor waterwoningen en woonschepen

Als makelaarskantoor zijn we sinds 1975 een succesvolle partner bij de verkoop van woonarken, woonschepen en watervilla’s. Wirtz-Visser beschikt dus over een ruime ervaring op dit terrein en is in staat de verkoop of taxatie van waterwoning tot woonboot op adequate en deskundige wijze voor u te verzorgen.

€ 542.000 v.o.n.


De Kom bij Zeeburgereiland, een van de laatste rafelrandjes in Amsterdam, aan de noordzijde verreist de komende jaren een hippe nieuwe stadswijk, maar de zuidzijde blijft vooralsnog ongemoeid. Daar liggen verscholen in een omvangrijke rietkraag nog een aantal boten, weliswaar aan een nieuwe steiger maar verder zoals het vele jaren geleden spontaan is ontstaan. De "Lucie" is in 2009 nieuw gebouwd, keurig onderhouden en voorziet in maar liefst vier slaapkamers, dus voldoende ruimte voor een klein gezin, maar als twee slaapkamers ook toereikend is kun je desgewenst eenvoudig een aanzienlijk grotere living creëren. De locatie biedt de vaarliefhebber een snelle open verbinding naar het nabijgelegen IJmeer.

Casco: Staal

Afmeting: 25.00 x 5.00 m.


Leuke woonark op een mooi plekje aan de populaire Da Costakade v.v. een licht interieur, grote ramen aan de waterzijde, twee daklichten, een strakke keuken en een moderne badkamer met ligbad en inloopdouche. De omgeving vergt weinig toelichting, winkels, restaurants, gezellige terrasjes en natuurlijk de Jordaan op enkele minuten loopafstand. Kortom; wie zou hier niet willen wonen ...

Casco: Beton

Afmeting: 15.00 x 4.50 m.

€ 535.000 v.o.n.


Fantastisch klassiek woonschip op rustige toplocatie aan de Keizersgracht.  Via de historische boogbrug naar de Amstel reikt het uitzicht tot aan de monumentale panden van de Hermitage a/d overzijde van de rivier.  De Stopera,  het Rembrandtplein, Amstelveld, de gezellige Utrechtse straat en Carré op slechts enkele minuten loopafstand. Het schip heeft door de aanwezigheid van diverse grote dakramen een bijzonder licht interieur en is onder andere v.v. een een mooie houten vloer, diverse authentieke details en uiteraard een sfeervolle houtkachel. Het dek biedt een prima buitenplaats om zomers volop van de zon en het uitzicht te genieten.

Casco: Staal

Afmeting: 22.40 x 4.10 m.

€ 575.000 v.o.n.


Als je echt iets bijzonders zoekt is dit schip zeker een serieuze overweging waard. Stoer, voormalig Duits patrouillevaartuig, momenteel in gebruik als sfeervol woonschip met veel authentieke details en een groot zonnedek, afgemeerd op een mooie ligplaats in het Oostelijk havengebied. De omgeving vergt weinig toelichting, alom bekend als absolute toplocatie aan de rand van het centrum, rustig met alle voorzieningen op loopafstand, weids uitzicht over de Entrepothaven en een diversiteit aan leuke vaarroutes vanaf de voordeur.

Casco: Staal

Afmeting: 28.00 x 5.00 m.


Grote, moderne watervilla, landelijk gelegen aan de rand van Wilnis onder de rook van de Vinkeveense Plassen. Vanaf de voordeur beschik je over een uitgebreid scala aan leuke vaarroutes. De waterwoning heeft een licht, doordacht interieur,  biedt veel ruimte, comfort en luxe. De locatie ligt verscholen achter de lintbebouwing en verschaft rust, weids uitzicht, een zonnige tuin, een terras aan het water,  parkeerfaciliteiten voor vier auto’s en een garage.  Met de auto sta je binnen een half uur in het centrum van Amsterdam e/o Utrecht.  De ligplaats bestaat uit 1187 m2 eigen grond en water, dus geen gebruiksvergoedingen en maximale rechtszekerheid.

Casco: Beton

Afmeting: 19.00 x 6.00 m.


Schitterende centrumlocatie aan de rand van de uit de VOC-tijd daterende Oostelijke eilanden met weids uitzicht over de brede Nieuwe Vaart naar de historische museumwerf  " 't Kromhout",  op steenworp afstand van de gezellige Czaar Peterstraat, het scheepvaartmuseum, Brouwerij 't IJ en slechts een korte fietsafstand verwijderd van Artis en het Centraal Station. Deze bijzondere woonark bestaat uit twee moderne zelfstandige woonunits van elk circa 100m2  v.v. een eigen entree en eigen voorzieningen zoals c.v., vuilwaterpomp en groepenkast. Voorheen separaat verhuurd, momenteel in eigen gebruik. De mogelijkheden kun je naar eigen inzicht invullen.

Casco: Beton

Afmeting: 18.88 x 7.88 m.

€ 547.500 k.k.


Stoer, mooi vormgegeven voormalig vrachtschip met ligplaats in voortdurende erfpacht op een unieke locatie aan de rand van de stad met weids uitzicht over het water. Durgerdam aan de horizon, een eigen waterkavel van circa 380m2 en een open vaarverbinding naar het Markermeer. De voorzieningen voor deze  drijvende woongemeenschap zijn in 2015 onder architectuur gerealiseerd met o.a. grote privé steigers en een markant entreegebouw met fietsenstalling en een elektronisch toegangshek. Winkels, scholen en openbaar vervoer op loopafstand. Last but not least; de mogelijkheid om een bijboot of drijvend terras af te meren en een groot, deels verzonken zonneterras (ca. 75 m2)op het voorschip.

Casco: Staal

Afmeting: 37.51 x 5.58 m.


Leuke waterwoning op een toplocatie aan een lommerrijk stukje van de Brouwersgracht, grote sfeervolle living met zonnig balkon en suite, uitzicht op een pittoresk stukje Amsterdamse historie a/d overzijde van het water, gezelligheid, winkels en het CS op loopafstand. Kortom; hier moet je snel bij zijn.

Casco: Staal

Afmeting: 12.80 x 5.65m m.

€ 625.000 v.o.n.


Stoere grote kotter met een fantastische authentieke uitstraling, stuurhuis, hoge verschansing, enorm (zonne)dek. Het rijke verleden kun je er zonder al te veel fantasie moeiteloos bijdenken. Het interieur is grotendeels onder architectuur ontworpen,  modern, strak, eigentijds maar met voldoende karakteristieke kenmerken, een perfecte combinatie van historie en hedendaags wooncomfort. De locatie is rustig en toch centraal gelegen, bij uitstek een van de mooiste plekjes in Amsterdam.

Casco: Staal

Afmeting: 28.85 x 6.00 m.


Schitterende, recentelijk onder architectuur gebouwde watervilla van maar liefst 25.00 x 5.00 m op een rustige locatie aan de rand van de Jordaan en het Westerpark. Een buitenkansje;  modern doordacht interieur, rondom veel glas en diverse grote dakramen,  gietvloer v.v. vloerverwarming, drie slaapvertrekken en last but not least een geweldig zonnig dakterras op het zuidwesten. Zelfs voor Amsterdamse begrippen echt heel bijzonder, zowel qua vormgeving als maatvoering.

Casco: Beton

Afmeting: 25.00 x 5.00 m.