Wirtz-Visser Het makelaarskantoor voor waterwoningen en woonschepen

Als makelaarskantoor zijn we sinds 1975 een succesvolle partner bij de verkoop van woonarken, woonschepen en watervilla’s. Wirtz-Visser beschikt dus over een ruime ervaring op dit terrein en is in staat de verkoop of taxatie van waterwoning tot woonboot op adequate en deskundige wijze voor u te verzorgen.

€ 1.050.000 v.o.n.


Riante luxe watervilla op lommerrijke locatie,  een rustig plekje enigszins verscholen in het voorgelegen plantsoen, maar toch aan de rand van het centrum met de Haarlemmerweg en het Westerpark op loopafstand. Een mooie energiezuinige vrijstaande woning met een grote zonnige, keurig aangelegde oevertuin,  een recentelijk geïnstalleerde warmtepomp en maar liefst 32 zonnepanelen. Met een bootje vaar je vanaf de voordeur zo het centrum in.

Casco: Beton

Afmeting: 14.15 x 7.15 m.


Leuke, royale waterwoning op rustige lommerrijke locatie aan de rand van het centrum met het Westerpark en de Jordaan op loopafstand. Aan de walzijde is een beschut groen oevertuintje in gebruik, aan de waterzijde is een zonnig drijvend terras afgemeerd. Het geheel is uitgevoerd met twee woonlagen en een bijzonder atrium met open trappenhuis waardoor een zee van licht binnenstroomt met zichtlijnen naar zowel de tuin als het water.

Casco: Beton

Afmeting: 15.30 x 5.30 m.


"Pierre", een volwaardige Spits, in 2016 uit de vaart gekocht, vervolgens bij de gerenommeerde scheepswerf SRF professioneel verbouwd tot een schitterend drijvend penthouse met een doordacht, strak interieur, o.a. rondom v.v. 20 grote rvs patrijspoorten, een groot skylight met elektrisch screen en drielaags Uv werend glas, een verzonken dakterras, een gietvloer, vloerverwarming, zonnepanelen, een prachtige separate studio met eigen entree en er is nog veel meer …  De omgeving vergt weinig toelichting, alom bekend als absolute toplocatie aan de rand van het centrum, rustig met alle voorzieningen op loopafstand en weids uitzicht over de Entrepothaven.

Casco: Staal

Afmeting: 39.00 x 5.11 m.

€ 449.500 v.o.n.


Leuk woonschip met klassieke uitstraling op absolute toplocatie. Het interieur is doordacht en keurig  uitgevoerd, voorzien van alle comfort en heel sfeervol. De ligplaats bevindt zich op een bijzonder mooi stukje van de Keizersgracht, omgeven door statige monumentale grachtenhuizen, een kleine oase met een groot zonnedek op het voorschip en een beschut lommerrijk entree. Een perfect pied a terre, maar ook prima geschikt om gewoon heerlijk permanent te wonen.

Casco: Staal

Afmeting: 20.58 x 4.27 m.

€ 895.000 v.o.n.


Een parel in de kroon van de Amsterdamse woningmarkt. De Noorder IJdijk; Schellingwoude, landelijk gelegen aan de rand van Nieuwendam. De mogelijkheid om hier te wonen vergt vaak een (extra) investering, maar daar krijg je ook wel iets bijzonders voor terug. Binnendijks een lommerrijke pittoreske setting met statige monumentale panden, buitendijks ligt een grote woonark op een bijzondere ligplaats met schitterend weids uitzicht zover als het oog reikt, een beschutte zonnige oevertuin met terras, rondom natuur met groene rietkragen, watervogels en een prachtige skyline.

Casco: Beton

Afmeting: 21.00 x 6.10 m.

€ 663.000 v.o.n.


Schitterend !  echt een plaatje, alsof het vanuit de jaren vijftig zo de 21e eeuw is ingevaren.  Een stoere grote kotter met een fantastische authentieke uitstraling, stuurhuis, hoge verschansing, enorm (zonne)dek. Het rijke verleden kun je er zonder al te veel fantasie moeiteloos bijdenken. Het interieur is grotendeels onder architectuur ontworpen,  modern, strak, eigentijds maar met voldoende karakteristieke kenmerken, een perfecte combinatie van historie en hedendaags wooncomfort. De locatie is rustig en toch centraal gelegen, bij uitstek een van de mooiste plekjes in Amsterdam.

Casco: Staal

Afmeting: 28.85 x 6.00 m.


Leuke starterswoning of gezellig pied a terre aan de rand van Haarlem met in de directe omgeving een groot recreatiegebied en voor de vaarliefhebber een goede verbinding naar o.a. "De Mooie Nel" en  het Noordzeekanaal. De woonark is maar liefst ca. 5.50 m breed, v.v. een licht interieur met veel grote ramen en op enige afstand van de oever afgemeerd, dus rondom water. Aan de voorzijde heb je de beschikking over een grote zonnige, besloten oevertuin van  ca. 250 m2.

Casco: Beton

Afmeting: 12.40 x 5.50 m.


Groot, licht woonschip op mooie locatie in het Oostelijk havengebied. Royale plafondhoogtes, een zonnig dakterras, weids uitzicht en een bijzonder sfeervol interieur, oftewel; gewoon een hele fijne woning waar de huidige eigenaars vanaf eind jaren negentig met veel plezier volop van hebben genoten. Voor hen is het tijd voor een nieuwe uitdaging en dus een geweldige kans voor een nieuwe waterbewoner.  

Casco: Staal

Afmeting: 30.46 x 5.05 m.

€ 795.000 v.o.n.


Schitterende, recentelijk onder architectuur gebouwde watervilla van maar liefst 25.00 x 5.00 m op een rustige locatie aan de rand van de Jordaan. Een buitenkansje;  modern doordacht interieur, rondom veel glas en diverse grote dakramen,  gietvloer v.v. vloerverwarming, drie slaapvertrekken en last but not least een geweldig zonnig dakterras op het zuidwesten. Zelfs voor Amsterdamse begrippen echt heel bijzonder, zowel qua vormgeving als maatvoering.

Casco: Beton

Afmeting: 25.00 x 5.00 m.

€ 639.000 v.o.n.


Haar naam is Réussi, oftewel; "geslaagd", en dat label past perfect bij dit object. Een nostalgische voormalige vrachtvaarder, successievelijk verbouwd tot sfeervol woonschip, afgemeerd op een schitterende, zonnige plek aan de Borneokade met weids uitzicht over de Entrepothaven, zover als het oog reikt. De omgeving vergt weinig toelichting; een hippe, aantrekkelijke woonwijk aan de rand van het centrum met winkels en gezelligheid op loopafstand en een diversiteit aan leuke  vaarroutes vanaf de voordeur.

Casco: Staal

Afmeting: 30.29 x 5.08 m.